Преса за топени сирена, 6920010000


Съоръжението е предназначено за сепариране (отделяне) на млечни продукти от опаковките им. Изработено е от неръждаема стомана 1.4301 (AISI 304).

Опакованите продукти се поставят в цилиндричен съд с комплект решетки на дъното и след позициониране на съда се пресоват с помощта на бутало. Опаковките остават в цилиндричното тяло, а отделеният продукт се събира в съд под машината. Задвижвано се извършва от хидравлична станция, монтирана в горната част на машината.

Налягането на пресоване, както и скоростта на движение на буталото могат да се регулират в зависимост от продукта и вида на опаковките.

Съоръжението е снабдено с два цилиндрични съда, което осигурява от една страна безопасност на оператора, а от друга спестява технологично време като позволява зареждането /освобождаването/ на единия цилиндър, докато се пресоват продуктите във втория цилиндър.

       С цел осигуряване на сигурността, зоната на движение на буталото е обезопасена с предпазни решетки със защитни изключватели, а процесът не може да бъде стартиран, ако датчика за заключване на цилиндъра не е активиран.


 
Технически данни:
Захранващо напрежение
3x400V/50 Hz
Инсталирана мощност
1,16 kW
Макс. налягане
4 mPa
Време за пресоване (регулируемо)
ок. 30 s/доза
Габаритни размери 1668х853х2314 mm

 

 

 

 

Видео